Съдът потвърди решение на ОИК-Бяла Слатина за избор на кмет и общински съветници

Съдът потвърди решение на ОИК-Бяла Слатина за избор на кмет и общински съветници Административният съд във Враца потвърди решение на общинската избирателна комисия в Бяла Слатина за избиране на кмет на община Бяла Слатина и общински съветници. 
От съда поясняват, че потвърждава избора за кмет на първи тур на произведените местни избори Иво Цветков. Оспореното решение е взето на база съставения протокол от ОИК за резултатите от проведения тур за избор на кмет на община Бяла Слатина, в който са отразени разпределените гласове по кандидатски листи, действителни и недействителни такива, като протокола е подписан от всички членове на ОИК без възражения и особени мнения. Съдът е приел, че вотът на гласувалите в ПСИК не е опорочен и не са налице нарушения, водещи до промяна на изборните резултати.
С друго свое решение съдът е потвърдил и избирането на общински съветници за общински съвет Бяла Слатина.
Магистратите са приели, че не е налице опорочаване на вота на гласувалите в ПСИК, което да доведе до промяна на изборните резултати, промяна на определената квота, достатъчна за избор на независим кандидат и оттам до промяна на мандатите, разпределени за МК „Новото време“, по жалба на която беше образувано делото.
Оспореното решение е постановено въз основа на данните, отразени в протокола на ОИК, съставен на 28.10.2019 г., чието съдържание не е оспорено, поради което съдът е приел, че отразените в него факти са достоверни.
 
18.11.2019, 10:18 часа
1972 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha