Административният съд отхвърли жалбите на БСП за изборите във Враца

Административният съд отхвърли жалбите на БСП за изборите във Враца С решение постановено по адм. дело № 789/2019 г. Административен съд – Враца потвърди Решение № 215/28.10.2019 г. на ОИК – Враца за определяне на резултатите от изборите за общински съветници и обявяване на избраните общински съветници, допълнено с Решение № 219/01.11.2019 г. 
 Делото беше образувано по жалби на Цветелина Дамяновска, упълномощен представител на Коалиция „БСП за България“, Иван Иванов в качеството му на регистриран кандидат за общински съветник от същата коалиция и Иван Узунов - независим кандидат за общински съветник.
По жалбите на Цветелина Дамяновска и Иван Иванов съдът е констатирал, че в нито един от протоколите на 110 СИК не е отразено особено мнение, липсват възражения или жалби, които да са относими. Отчел е също, че няма оспорване на действителността или недействителността на някой глас от член на СИК и е формирал извод за липса на нарушения, чието недопускане би могло да доведе до друг краен изборен резултат.
По отношение на жалбата на Иван Узунов, съдът е приел същата за процесуално недопустима, като просрочена – подадена извън срока по чл. 459, ал. 1 от Изборния кодекс и е прекратил производството по делото в тази му част. 
Цялото решение по адм. дело № 789/2019 г. можете да видите тук:
 
18.11.2019, 18:51 часа
901 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha