Вижте мъжа, който спаси намушканото младо момиче

Вижте мъжа, който спаси намушканото младо момиче Стабилно остава състоянието на намушканата с нож 21-годишна жена във влака от Пловдив за Варна. Психиатрична експертиза ще прецени дали нападателят ѝ е съзнавал какво върши в момента на нападението.
Петър Бонев на 25 години е мъжът, който е помогнал за залавянето му и се е претекъл на помощ на нападнатото момиче още във влака, разказа бТВ.
В съботната вечер Петър изпуснал по-ранния влак за Варна и тръгнал с късния към Стара Загора. Така се озовал в един вагон с 20-годишната Виктория и 19-годишния Пламен. Във влака пътува със съпругата и детето си, което било неспокойно и не искало да заспи.
„Това момиче си спеше във вагона. Това момче беше подпряно и я гледаше постоянно. Мислехме, че са двойка”, разказва Петър Бонев.
Че нещо се случва в купето на Виктория, той разбира от съпругата си, която чува виковете за помощ.
„Гледам – това момче легнало върху нея и само я ръга. Аз го бутам един път, той се изправя и посяга към мен аз се дърпам назад”, спомня си 25-годишният мъж. Петър търси началника на влака и двамата заедно се връщат в купето.
Нападателят се опитва да избяга. Скача от влака, аз по него. Събарям го пак. Той спира и казва: „добре, добре, викайте полиция”, разказа още Петър Бонев.
25-годишният мъж е родом от пазарджишкото село Церово. Мечтае да оправи къщата си там. Иска да има здраво семейство. „Това да спасиш човек, това не е геройство, това е човещина”, казва младият мъж.
Община Стара Загора планира да награди Петър Бонев за достойната му постъпка. 
25.11.2019, 13:23 часа
843 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha