Прокурор напусна съдебната система заради избора на Иван Гешев

Прокурор напусна съдебната система заради избора на Иван Гешев Прокурорът в Софийската градска прокуратура и бивш зам.-министър на правосъдието в служебния кабинет на Георги Бизнашки, а след това в правителството на Бойко Борисов като заместник на Христо Иванов - Андрей Янкулов, обяви в социалната мрежа фейсбук, че напуска съдебната власт, пише offnews.
„Със смесени чувства на тъга и облекчение днес подадох оставката си като прокурор. Решението беше трудно, но добре обмислено и в никакъв случай – емоционално“, написа Янкулов, който е обвинител в Софийската градска прокуратура.
„Напускам работа, която харесвах. В продължение на немалко години в Софийска районна и Софийска градска прокуратура имах шанса да работя заедно с хора, от които научих много и с които би се гордяла всяка една европейска прокуратура. За съжаление на всички ни обаче, не те дават облика на институцията“, написа още Янкулов.
И допълва, че пътят, по който е водена прокуратурата, не чувства като свой.
На финала на поста се казва още: „За близо 13 г. като обществен служител съм допускал не една и две грешки. С чисто сърце в днешния ден на равносметка обаче мога да кажа, че всички решения в работата си съм вземал, повлиян единствено от фактите по случая, закона и разбирането си за добро и справедливо. Успех на всички колеги! Повече от всичко се надявам да опровергаете моя песимизъм за развитието на прокуратурата, като гарант за върховенството на правото в България“.
28.11.2019, 09:50 часа
435 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha