БНБ съветва: При интернет банкиране да се внимава с избора на услуги

БНБ съветва: При интернет банкиране  да се внимава с избора на услуги При банкиране по интернет да се внимава при избора на услуги, призовават от Българската народна банка. Един от основните съвети е да бъдат добре сравнявани всички такси за съответния продукт.
От Централната банка съветват да избираме доставчици, които гарантират сигурността на личните ни данни, а личните ни акаунти за използването на продуктите да са защитени с пин-кодове, редовни актуализации и антивирусни продукти. Проверете дали услугите отговарят на вашите финансови нужди и възможности.
И друг ключов съвет, даван от Централната банка: На страницата на БНБ могат да бъдат намерени материали за различните видове банкови продукти като депозит и кредит, както и правата и задълженията, произтичащи от тяхното ползване. Централната банка предлага и основни съвети как да се защитите при избор на услуги за онлайн или мобилно банкиране.
Също така има списък с контакти на банковите институции, към които може да се обърнем в случай, че искаме да подадем жалба.
БНБ отбелязва, че във връзка с нарастващата популярност и зачестилите публикации, свързани с виртуални валути като биткойн (Bitcoin), Европейският банков орган издаде предупреждение за възможните рискове при купуване, държане или търгуване с виртуални валути.
Българската народна банка се присъединява към изразената позиция от страна на Европейските надзорни органи относно увеличаващия се брой потребители, които купуват криптовалути без да са наясно с рисковете. Виртуалните валути като Биткойн например показват екстремна нестабилност на цената си и ясни признаци на ценови балон.
Потребителите, които купуват виртуални валути, трябва да са наясно, че има висок риск и че могат да загубят големи суми или дори всичките си пари, които са инвестирали.
02.12.2019, 16:40 часа
1028 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha