Домашен арест за мъжа от Ботевград, нападнал и счупил ръката на полицай

Домашен арест за мъжа от Ботевград, нападнал и счупил ръката на полицай Състав на Софийски апелативен съд е изменил мярката за неотклонение спрямо Х.Н. (на 37 години) от „задържане под стража“ в „домашен арест“.
Мъжът е бил привлечен в качеството на обвиняем от Окръжна прокуратура – София за извършено от него престъпление. Вечерта на 25 ноември в РУ на МВР в Ботевград постъпил сигнал за буйстващ мъж в нетрезво състояние пред заведение в града. На място били изпратени полицаи, на които Х.Н. отговорил с вербална агресия и отказал да изпълнява разпорежданията на служителите на реда. При задържането мъжът оказал яростна съпротива, като причинил средна телесна повреда на длъжностно лице – полицейски инспектор, изразяваща се в счупването на кост на дясната длан.
Н.Х. бил откаран със служебен автомобил в сградата на Районното управление в града, където продължил да се държи арогантно. По случая е било образувано досъдебно производство. Разследването по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура – София, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
 
05.12.2019, 16:56 часа
1019 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha