Единствен в Европа: Робот-камериерка започна работа в софийски хотел

Единствен в Европа: Робот-камериерка започна работа в софийски хотел

Макар и изключително популярна в Азия, в Европа тя е единствената. Намира се в България, работи в хотел, говори 3 езика и се справя с поставените й задачи три пъти по-бързо от колегите си. Тя се казва Руми и е робот! Посреща и настанява гостите на хотела, отговаря за румсървис, а ако имате рожден ден, ще ви поздрави с песен.
Тя идва от Китай. Макар да пребивава в София едва от месец, вече е изминала 53 километра и е извършила 520 задачи. Тя се казва Руми и е първата хотелска помощница-робот в Европа.
"Може да извършва две основни функции - първата функция е да ескортира гостите до стаята и втората функция е да носи поръчките румсървис. Поръчката се изготвя от кухнята и сервитьорът носи поръчката, като я слага в самия робот Руми. Оттам нататък, сервитьорът просто задава кой номер е стаята. Роботът вика асансьора, застава пред стаята, изчаква госта да излезе, като междувременно телефонът звъни и глас казва на госта, че роботът го очаква отпред. Гостът трябва да вземе поръчката и роботът се прибира на своето работно място", каза генералният мениджър на хотел "Бест Уестърн Премиер Летище София" Светослав Панев.
От симпатичен експеримент, Руми се превърнала в изненадващо добре работеща машина, казват от фирмата внесла и програмирала робота.
"В Европа ние сме първите, които успяваме да го внедрим. Той може да прави още много неща - изпълнява песни, ако някой клиент има рожден ден. Ние ще го пуснем да изпълнява коледна песен през декември", заяви представителят на фирмата вносител Петър Младенов.
Ако срещне препятстие по пътя си - човек или предмет, благодарение на сензори роботът го разпознава и заобикаля. А ако някой го блъсне - случайно или нарочно, Руми изпраща сигнал до рецепията, че се намира в беда и се нуждае от помощ.

07.12.2019, 14:22 часа
1071 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha