Увеличиха състава на врачанската общинска администрация с трима служители

Увеличиха състава на врачанската общинска администрация с трима служители Съставът на врачанската общинска администрация бе увеличен с трима служители. Това стана факт днес по време на редовното заседание на общинския съвет. 
Реално числеността на персонала е увеличен с 10 човека в частта на дофинансираните щатни бройки. Така от 50 човека те стават 60. Целта е оптимизиране на работния процес и постигане на по-добри резултати от работата на администрацията в полза на обществото, поясни кметът Калин Каменов.
Направеното предложение за увеличаване на числеността на общинската администрация предизвика дебати в пленарната зала. Според общинския съветник Красимир Ангелов от ВМРО по така внесеното предложение изобщо не става ясно къде точно и какво ще работят тези новоназначени в кметството хора. Питането му провокира парламентарния шеф Нели Стоянова да даде думата на секретарят на община Враца Нина Дакева. Тя бе категорична, че предложените промени се налагат по препоръка на Сметната палата. Само 3 от въпросните 10 човека са нови като служители в местната управа. Единият от тях е предназначен за обществените поръчки, а другите две нови работни места ще бъдат в отдел „Строителство и инфраструктура“. Останалите 7 са подпомагали дейността на отдел „Общинска собственост“, който ще бъде преобразуван в дирекция, уточни Дакева. 

 
19.12.2019, 14:26 часа
1388 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha