Ексклузивно в BulNews! Всекидневникът „Конкурент“ фалира, бъдещето на вестника е под въпрос

Ексклузивно в BulNews! Всекидневникът „Конкурент“ фалира, бъдещето на вестника е под въпрос Врачанският всекидневник „Конкурент“ спира да излиза, научи ексклузивно агенция BulNews. На първата си страница в петък изданието съобщи, че следващият му брой ще излезе чак на 3 януари 2020 г.. 
Тогава наистина ще има брой на „Конкурент“, но той вече ще бъде в качеството му на седмичник. По решение на назначения за собственик Димитър Николов-Мито Мухъла, вестникът спира да излиза всеки работен ден и ще го има на сергиите само два пъти седмично. На този етап плановете на Мито Мухъла са това да става във вторник и петък, но познавачи коментират, че скоро седмичникът напълно ще изчезне от пазара.
За предстоящия фалит на „Конкурент“ агенция BulNews е писала многократно. През 2012 г. изданието окончателно мина под контрола на Делян Пеевски, който го придоби от неговия създател и предишен собственик Даниел Бузов. От флагман на регионалния печат, след промяната и назначаването на Мито Мухъла за управител, вестникът беше превърнат в безгръбначно издание, което стоеше през цялото време наведено пред силните на деня. По време на сделката в него работеха 27 човека, а в момента там са останали 4 души, които след Нова година се очаква още да намалеят. Критичните материали напълно изчезнаха и водещи новини в "Конкурент" станаха кой къде е паркирал и тържествата в детските градини. Логично журналистиката се изпари, тъй като във всекидневника не останаха професионалисти.
Безспорно най-голяма заслуга за фалита на „Конкурент“, след Мито Мухъла, има главният редактор Георги Александров, популярен като Гошо Синдика. Дребничкият журналист направи всичко възможно да компрометира изданието и почти през цялото време го използваше като бухалка за разчистване на лични сметки. Новините на страниците на вестника отстъпиха пред захаросаните материали, подготвени от съответните пресцентрове и партийни централи. Талантливите хора бяха притиснати да напуснат или уволнени и това принуди останалия без екип Гошо Синдика да прави материали по преразказ на снимки и коментари в социалните мрежи, които представяше като свои ексклузивни новини. Когато във фейсбук липсваха случки, той с пълни шепи гребеше от съкровищницата на BulNews. През тези години стигаше дотам, че да изрязва части от публикуваните брандирани снимки в BulNews и с тях да илюстрира своите новини. Преписваше постоянно, брутално и цинично. Читателите обаче не са идиоти и по тази причина спряха да четат вестника и неговия повреден сайт.
В крайна сметка Гошо напълно оправда прякора си и като истински синдик приключи дейността на всекидневника. Сега е на път да стори това и със самото издание. Ако остане главен редактор, все пак… Да видим!

Очаквайте! Историята на фалита на „Конкурент“ или как се убива водещ вестник!
23.12.2019, 09:27 часа
6287 2
Коментари

Мистър справедливост

23.12.2019, 19:14 часа
В наше село упорито се говори, че Гошо е пътник. Май в момента търсят кой да се качи на Титаник

Реалист

23.12.2019, 10:17 часа
Еми, това беше... Некадърността не прощава никому!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha