Вижте колко ще се оръсят шофьорите за Гражданска отговорност през 2020 година /снимка/

Вижте колко ще се оръсят шофьорите за Гражданска отговорност през 2020 година /снимка/ 1200 лева "Гражданска отговорност" ще плащат най-големите нарушители на пътя след въвеждането на новата система за определяне на цената на задължителната полица. Изчислението е на Комисията за финансов надзор. Онези 0,6% от водачите, причинили смърт на пътя, пък ще платят 1200 лв. застраховка или с 900 лв. по-скъпа застраховка.
Нарушенията, които ще формират коефициента „бонус-класа“ за отделните водачи, включват преди всичко административните нарушения по Закона за движение по пътищата, които в най-голяма степен допринасят за причиняване на ПТП-та, а също така и престъпления по Наказателния кодекс, които в преобладаващата си част са свързани с настъпили пътнотранспортни произшествия, при които са били причинени материални щети, телесни повреди или смърт на физически лица. Сред тези нарушения превишаване на ограничението на скоростта с повече от 20 километра в час; изпреварване, създаващо непосредствена опасност за движението; отнемане на предимство; опасни маневри; управление на МПС под въздействието на алкохол, наркотични вещества или техни аналози. Всяко едно от административните нарушения или престъпления, които имат отношение към определянето на „бонус-малус“ класа, носи съответния брой „малус“ точки, като всяка „малус“ точка води до сваляне на класа на водача с една степен надолу към последната 20-а.  Например ако водач се намира в базовия клас 6, при влизане в сила на наказателно постановление или електронен фиш за превишаване на скоростта в населено място с между 21 и 30 км/ч – нарушение, за което се предвиждат 3 малус точки, неговият клас ще се промени на 9-и клас. Такъв би бил случаят, ако водачът е шофирал с повече от 70 километра в час на обикновена градска улица, където ограничението е 50 километра в час или с повече от 90 километра в час на бул. „България“, където ограничението е 70 километра в час.
24.12.2019, 15:55 часа
2245 1
Коментари

Така си мисля

25.12.2019, 16:06 часа
Препъни камъкът е, че системата води тази отчетност на МПС, а би трябвало да е на ЕГН на собственика, така и да продаде колата "малуса" си му остава.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha