Дончев: Тежка година с много политически предизвикателства

Дончев: Тежка година с много политически предизвикателства „Тежка година с много политически предизвикателства – избори, кризи, чума по свинете”, заяви вицепремиерът Томислав Дончев на последното за годината правителствено заседание. На него министрите направиха отчет за постигнатите резултати.
„За поредна година нямаме загубени европейски средства, а 80% от целия ресурс за новия програмен период е договорен. Освен това имаме и една от най-прозрачните системи за мониторинг”, коментира Дончев. Процесите на икономическа трансформация са ключов приоритет през 2019 година, през новата 2020 година работата в тази посока продължава”, каза още той.
„Без съмнение ключов акцент трябва да бъдат опитите за повишаване на добавената стойност и всичко, което се произвежда в България”, заяви Дончев и отбеляза, че образованието е водещата политика на кабинета. Според него всяко следващо правителство трябва да поставя образованието на първо място.
Външният министър Екатерина Захариева отчете, че успех за България е новият ресор на Мария Габриел в Европейската комисия и избирането на Кристалина Георгиева за шеф на МВФ. Захариева коментира и Brexit. 
„130 000 българи са получили статут на уседналост във Великобритания, което е 90% от пребиваващите”, съобщи първият ни дипломат. Вицепремиерът Мариана Николова отбеляза, че се отчита, че все повече българи се връщат от чужбина и се установяват в страната.
Военният министър Красимир Каракачанов отчете, че около 400 души повече са назначени в системата, отколкото са напуснали. Направени са ремонти на сгради и техника. „Керванът върви в правилната посока”, отбеляза Каракачанов. Според него случилото се през последната 1 година в армията не се е случвало през последните 30 години – изтребители, военно училище, заплати.
Финансовият министър Владислав Горанов отчете, че през годината продължава тенденцията на поддържане на фискална и рейтингова стабилност, похвали се с едно от най-ниските нива на контрабандата на цигари в ЕС и с това, че сме успели да убедим Световната банка да открие в София център за споделени услуги. „Успешна година за българската икономика”, обобщи Горанов и добави, че с 5% всяка година намалява сивата икономика. 
Вътрешният министър Младен Маринов отчете резултатите от борбата с битовата престъпност. „Гордеем се постигнатите резултати в борбата с телефонните измами. Тази година са намалели с 50% спрямо миналата”, похвали се той. „Предвижда се увеличение на нощния труд на полицаите. Като цяло можем да отчетем, че изминава сложна година”, посочи Маринов.
Транспортният министър Росен Желязков отчете, че са направени редица ключови проекти, които са важни за сектора, сред които е концесията на летище София.
27.12.2019, 10:50 часа
679 2
Коментари

Томи е червено педелче

27.12.2019, 22:29 часа
Ти как ги преброи, бре? Откога стана одитор, като си просто селяндурче? Аман от вашите опорни точки, злобни и озъбени от загуби червени джендъри!

Томи

27.12.2019, 20:28 часа
Тежка, тежкааа вместо по 100 млн. изкарааме със зор по 50.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha