Как да спасите връзката си, ако партньорът ви се изплъзва

Как да спасите връзката си, ако партньорът ви се изплъзва Никоя връзка не е перфектна. Във всички отношения има възходи и падения. Важно е да знаем как да се справим с паденията, за да продължим към следващия възход. Ако имате чувството, че партньорът ви е изгубил искрата си към вас и е започнал да ви се изплъзва, има няколко неща, които да направите и върху които да поработите, за да спасите връзката си.

Не се разсейвайте, докато говорите
Давайте повече внимание на партньора си, когато общувате. Всеки би желал да бъде чут в разговора. Не се разсейвайте с телефона си или с телевизора. Покажете на половинката си, че слушате онова, което казва и взимате отношение.

Правете изненади на партньора си
Неочакваните изненади без повод са чудесен начин да покажете на половинката си, че мислите за него и че го обичате.

Споделяйте уважението и признателността си към него
Много често забравяме да изразяваме обичта си по този начин – да изказваме с думи колко уважаваме любимия си човек и за какво му се възхищаваме. Понякога такива думи са много по-силни от „обичам те“.

Никога не предполагайте какво чувства
Не правете грешката да прибързвате със заключенията. Не предполагайте какво чувства или мисли партньорът ви и най-вече не го изричайте на глас. Това може да е едно от нещата, заради които е започнал да се отдръпва от вас. Вместо да предполагате, питайте. Задавайте въпроси и приемайте аналитично неговите отговори. Може да се окаже, че за повечето неща сте предполагали грешно и сте си вадили неверни изводи.

Работете върху себе си
Невинаги си даваме сметка, че отношението на партньора ни е проекция на нашето поведение. За да има проблем във връзката, той много често е предизвикан от двете страни. Помислете къде може да грешите в поведението си и работете върху себе си, за да усъвършенствате комуникацията помежду си.

Култивирайте сигурност във връзката си
Несигурността отблъсква. Ако постоянно показвате, че сте несигурни в партньора и във връзката си, вероятността той да се отдръпне още повече е голяма. Вместо това работете върху самочувствието си. Дайте му и повече свобода. Когато човек се чувства притиснат в ъгъла, той прави всичко възможно да избяга още по-далече.
14.01.2020, 10:00 часа
836 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha