Руски хакери разбиха украинска газова компания

Руски хакери разбиха украинска газова компания Руски агенти са хакнали украинската газова компания "Бурисма", свързана със скандалните опити на президента на САЩ Доналд Тръмп да навреди на претендента за кандидатпрезидентската номинация на Демократическата партия Джо Байдън, предаде Асошиейтед прес, цитирайки компанията за киберсигурност "Area 1".
В началото на ноември руските агенти са извършили серия от опити да откраднат потребителските имена и паролите на служители на "Бурисма", като се представяли за други хора. Синът на Джо Байдън Хънтър беше член на управителния съвет на компанията.
Осемстраничният доклад, публикуван онлайн, не уточнява какво са се опитвали да получат хакерите и дали са го получили. Избраният за операцията момент обаче сочи, че те може да са търсели материал, който да навреди на Хънтър Байдън.
Според компанията за киберсигурност, хакерите са били членове на същата група, която през 2016 г. извърши успешни кибератаки срещу Националния комитет на Демократическата партия и ръководителя на кампанията на Хилари Клинтън.
14.01.2020, 11:30 часа
648 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha