Орхан Мурад иска закон за "забрана" на чалгата

Орхан Мурад иска закон за "забрана" на чалгата За всичко е виновна тая чалга, бе! Трябва доживотен затвор за слушащите чалга, иронизира в пост бащата на Сузанита.
Срещу попфолка се обяви и една от звездите в бранша Орхан Мурад. Певецът заяви, че е най-добре да се забрани чалгата, щом толкова пречи на всички.
„За всичко е виновна тая чалга, бе! Трябва доживотен затвор за слушащите чалга. Със закон трябва да я забранят! Пфууу, докъде ни докара тая чалга! На най-първите места по всичко лошо и на най-последните по всичко хубаво сме заради нея”, написа той.
Постът му, разбира се, трябва да се приема с ирония, тъй като изпълнителят подиграва всички, които обвиняват попфолка за проблемите на съвременното общество. Бурното му изказване бе провокирано от случай, в който шофьор на линейка е бил уволнен, след като пуснал чалга на болен пациент.
Водачът на линейката загубил работата си, въпреки че станало ясно, че пациентът сам е пожелал музикалния поздрав.
„Нашият бивш колега е изпълнявал желание на пациента. Искал е Петьо да му пусне музика, за да му бъде по-весело. Но нашата работа е първо е да се съобразяваме със здравословното състояние на пациентите, с духа на Хипократовата клетва и с желанията им”, обяснява представител на фирмата за частни линейки, чийто бивш служител е и Петьо.
Историята сериозно подразнила Орхан Мурад, който от доста време слуша обвинения, че поп фолкът е виновен за всичко—от проблемите в България до топенето на ледниците в Гренландия.
„Мисля, че трябва да се слуша само американска музика, за да може да отлепим от дъното—да тръгнем нагоре.... Чалгата трябва да се забрани със закон... Ами пречи. По цял ден бумка яко и хората не могат да работят. Не става така!”, завършва колоритната си реч Орхан Мурад, който е добре известен с активната си обществена позиция.
Негов приятел се пошегува, че само Джъстин Бийбър ще ни оправи, а певецът отговори, че си пожелава само Селена Гомес да звучи, за да работят нещата.
„Никакви чалги! Какво е това—всеки чалга ми слуша тука!?”, затвърди позицията си чалга легендата.
Самият изпълнител изрази тревога, че младите хора напускат България, подмамени от по-добрия стандарт на живот и по-добрите перспективи извън страната.
„Останалите нямат сили и воля—като гърците например, да излязат и да пометат и накажат виновните за това положение”, коментира наскоро Мурад наболелите обществени проблеми.
16.01.2020, 15:50 часа
545 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha