Майката на брутално убития Тоско: Изпратих го като турист, върнаха го в катафалка /снимка/

Майката на брутално убития Тоско: Изпратих го като турист, върнаха го в катафалка /снимка/ Няма по-голяма мъка от тази да загубиш детето си, сега гледаме само снимки. Така майката на убития в Гърция Тоско разкри чувствата си след смъртта на детето си.
Александра обяви пред Нова телевизия, че се надява повече хора да последват каузата на семейството й, за да не се повтори това нещастие и с други българи в чужбина.
"Не мога да си представя за тази брутална атака. Това е непредизвикана атака към туристи. Изпратихме го като турист на мач, прибрахме го в катафалка", проплака майката на Тоско.
Бащата на убитото момче каза, че на срещата с премиера Бойко Борисов е получил уверението, че българските институции ше съдействат за това в Гърция да се проведе справедлив процес. Опасенията се, че случаят може да се покрие. Главният прокурор и правосъдният министър също са потвърдили подкрепата си за семейство Бозаджиеви.
"Държавата в тяхно лице ще направи всичко възможно, за да може процесът да се следи изкъсо. Паралелно производство ще има от Софийската градска прокуратура", каза още бащата на убития.
28-годишния Тоско бе убит след нападение от футболни фенове в Солун. Той е присъствал на мач в Гърция, след който се е стигнало до фаталния изход. Тоско и негови български приятели са били атакувани от около 15-20 фенове на футболния клуб ПАОК, въоръжени с прътове. След като е бил нападнат, Тоско е бил и брутално прегазен. Извършителите още не са установени. Междувременно премиерът Борисов прие бащата на Тоско в Министерския съвет. България ще изисква от Гърция цялата информация по случая.
Тази събота близки и приятели на загиналия мъж ще се съберат на протест пред Гръцкото посолство в София. Както вече стана известно, Тоско е от Пловдив и беше един от големите фенове на "Ботев Пловдив". Семейството има подкрепата и на хилядите привърженици на футболния клуб.
 
22.01.2020, 09:05 часа
403 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha