Кметовете на Борован, Монтана и Враца са номинирани за членове на УС на Сдружението на общините

Кметовете на Борован, Монтана и Враца са номинирани за членове на УС на Сдружението на общините 70 кметове и председатели на Общински съвети от Северозападния регион участваха в регионално делегатско заседание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Домакин на форума бе Вършец, а председател - кметът Иван Лазаров.
За членове на Управителния съвет на НСОРБ от региона, който обхваща областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч и Плевен, бяха номинирани кметът на община Борован Десислава Тодорова, кметът на община Троян Донка Михайлова, кметът на община Монтана Златко Живков и кметът на община Враца Калин Каменов.
Представителите на Общините от Северозапада издигнаха и кандидатурата на кмета на община Мездра Иван Аспарухов за член на  Контролния съвет на сдружението.
С провеждането на регионалните делегатски заседания в страната започна процесът по обновяване на управителните органи на Сдружението на общините за мандат 2019 - 2023 година. Съгласно правилата на Сдружението, номинираните от регионалните заседания кандидати за ръководните органи на НСОРБ, предстои да бъдат гласувани от Общото събрание, което ще се проведе на 25 и 26 февруари 2020 година в София. 
 
24.01.2020, 13:05 часа
1306 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha