Индонезиец оцеля по чудо, след като риба прониза врата му

Индонезиец оцеля по чудо, след като риба прониза врата му Индонезийски тийнейджър разказа ужасяващото си преживяване, когато риба изскочила от морето и пробола врата му като копие, предаде Би Би Си, цитирани от БГНЕС.
По думите на Мохамед Идул силата, с която зарганът се забил в шията му, го изхвърлила от лодката във водата. След това отчаяно доплувал до брега , а оттам и до болница, която била на около 90 минути път с кола.
Фактът, че тийнейджърът остава жив и разказва случилото се с него, се дължи на негов съобразителен приятел, малко късмет и много внимателни хирурзи.
Контузията превърна Мохамед в звезда, след като снимки на рибата в шията му превзеха социалните мрежи и бяха споделени по целия свят.
Пет дни след шокиращата случка той каза пред Би Би Си, че до инцидента се стигнало след безобидна и обикновена идея да отидат с приятеля му от училище Сарди на риболов през нощта.
„Лодката на Сарди отплува първа, а аз по-късно отидох с друга лодка“, спомни си той. „На около 500 метра от плажа Сарди включи фенерчето.
"Зарганът изведнъж изскочи от водата и ми прободе врата."
Мохамед паднал от лодката във водата. Дългите и остри челюсти на рибата пронизали врата му от брадичката до основата на черепа му.
Нещо повече - рибата продължавала да се мята.
Мохамед сграбчил рибата, опитвайки се да я удържи, за да не се влошат пораженията върху него. „Помолих Сарди да помогне - той спря опитите ми да извадя рибата, за да се предотврати кървенето“, каза той.
Момчетата някак успели да доплуват обратно на плажа, като Мохамед държал с ръцете си рибата с дължина 75 сантиметра и все още забита във врата му.
Бащата на Мохамед Сахаруддин го отвел в болница в Бау-бау, на около час и половина от селото им в Южен Бутон, Югоизточен Сулавеси. Оказало се, че там не разполагат с необходимото оборудване. Едва в третата болница след продължила час операция главата на рибата била извадена от врата на момчето.
24.01.2020, 15:25 часа
705 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha