Явор Хайтов за Ролс-Ройса и бомбите: Не съм адвокат на грузинците, не знам кой замесва името ми

Явор Хайтов за Ролс-Ройса и бомбите: Не съм адвокат на грузинците, не знам кой замесва името ми „Не съм адвокат на арестуваните с оръжие грузинци в Ролс-Ройс“, заяви за ПИК адвокат Явор Хайтов.
Той бил изключително изненадан, когато му казали, че неговото име се спряга за защитник на задържаните при спецакция в София.
„Не знам кой замесва името ми. Може да е друг Явор, но пък Хайтов няма. Не мога да си обясня кой замесва името ми и защо“, каза Явор Хайтов.
Вчера премиерът Бойко Борисов разкри акцията и похвали МВР. Той уточни, че органите на реда са преследвали въоръжени бандити, които се возели в Ролс-Ройс. Тримата мъже били въоръжени до зъби и се опитали да избягат в луда гонка от МВР. Въоръжената престъпна група била следена от доста време от службите. Тепърва ще се проверява дали чужденците са участвали и в други престъпления.
При обиските е намерено голямо количество оръжие, а в гараж - Ролс-Ройс, с който грузинците са се придвижвали. Ще се проверява дали колата не е открадната. Двама от тежко въоръжените грузинци с автомати, бомби и боеприпаси са арестувани при спецакцията, а третият успял да избяга.
Според ПИК те са следили Кирил Домусчиев и хазартните босове братя Найденови.
25.01.2020, 13:16 часа
5070 0