Горещи подробности за пострадалите в самолетния инцидент край Русе

Горещи подробности за пострадалите в самолетния инцидент край Русе Единият от пострадалите от самолетната катастрофа край село Бъзън е с травма на главата. Той ще остане под лекарско наблюдение в неврохирургията на русенската болница, съобщава kiss13.net.
Другият пострадал се е разминал само с травма на ръката. И двамата са без опасност за живота. По данни на bTV, единият пострадал е на 52 г., а другият - на 41 г.
Сигнал за инцидента е постъпил малко след 13 часа.
По непотвърдена все още информация, единият от пострадалите е от Велико Търново, а другият - от Горна Оряховица. На мястото на инцидента са били изпратени и екипи на полицията и пожарната.
По данни на Нова телевизия, две ултралеки машини са решили да кацнат на малкото летище, но не са уведомили собственика на аеропорта. Единият от тях, с двама човека екипаж, каца успешно. Другият обаче излиза от пистата и се забива в дървета около нея заради силния вятър.
И в двата самолета са били по двама човека, всички българи. Този тип полети, според собственика на летището, не са туристически, правят се с цел забавление.
Летателният апарат е бил управляван от младеж, който има около 150 часа във въздуха. Пилотът на другия е с около 1000 часа и може би именно значително по-големият опит е предотвратил падането и на втория.
25.01.2020, 16:42 часа
905 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha