"Монтана" сдаде Купата на България на "Берое" /снимки/

"Монтана" сдаде Купата на България на "Берое" /снимки/ Отборът на "Монтана" загуби първия си сблъсък с "Берое" за отличие през този сезон. След 5 поредни успеха над този съперник във всички възможни турнири у нас възпитаничките на Стефан Михайлов-Стьопата бяха надиграни категорично във финалния мач за Купата на България.
Пред пълни трибуни в столичната зала „Триадица“, които създадоха невероятна атмосфера, монтанчанки бяха надиграни с 60:45. За беройки това е исторически първи трофей, който ще краси клубната им витрина.
Баскетболистките на "Монтана" бяха колебливи и в атака, и в защита. Освен това направиха куп индивидуални грешки и показаха много нисък процент стрелба, като от 14 опита от далечно разстояние монтанчанки не поразиха нито веднъж коша на съперника. Това бе използвано по-най-добрия начин от отбора на "Берое", който поведе още от първата минута и удържа преднината си до края.
Христина Иванова се отчете с 20 т. за "Монтана", но и тя не бе на познатото си добро ниво. С 20 точки двубоят завърши и Теодора Динева от "Берое", тя бе обявена и за най-добър състезател (MVP) на срещата. Основен принос за успеха на заралийки има и Радослава Бъчварова, която завърши с 13 т. След края на двубоя президентът на БФБ Георги Глушков връчи купата на капитанката на "Берое" Виолина Кочева.
На полувремето първият баскетболист на Източна Европа играл в НБА награди Цветомира Шаренкапова за избирането й в символичния отбор на България на десетилетието. Бившата баскетболистка на "Монтана" бе в чужбина по време на церемонията през ноември за 100-годишнината на баскетбола в България и затова получи отличието си със закъснение.

"Берое" – "Монтана" 60:45 (24-12, 8-7, 16-19, 12-7)

"Берое": Теодора Динева 20, Виолина Кочева-кап. 10, Жаклин Златанова 5, Радослава Бъчварова 13, Гергана Иванова 10 (Калина Константинова 2, Калина Аксентиева, Петя Бояджиева, Златина Калоферова). Треньор: Татяна Гатева.
"Монтана": Виктория Стойчева 12, Габриела Николова 2, Димана Макариева-кап. 8, Габриела Костова 1, Христина Иванова 20 (Радостина Димитрова 2, Евгения Нацкина, Анна-Мария Коляндрова). Треньор: Стефан Михайлов.

Съдии: Венцислав Великов, Николай Цинцарски, Иван Маринов.

Зала: „Триадица“ в София-700 зрители.
16.02.2020, 15:50 часа
721 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha