Какво пречи на добрия секс?

Какво пречи на добрия секс? В началото всичко е цветя и рози в кревата, но постепенно ласките залиняват като неполивана градина.
Пречките за хармоничен секс най-често се пораждат и задълбочават поради недобра комуникация между партньорите. Затова е изключително важно да се обсъжда насладата или липсата й при интимна близост, да се изказват желанията, да се споделят фантазиите.
Говорете с партньора си какво изостря апетита ви.
Не поставяйте неговото удоволствие над вашето, защото удоволствие може да доставяме само след като искаме и удовлетворение за себе си.
Сексуалната ни вещина най-често се дължи на възпитание, опитност и различна степен на задръжки. Не се раждаме със знанията как да сме добри любовници, как да даваме и получаваме обич, но може да се научим.
Не бива да забравяме, че сексуалността при двата пола е принципно различна. Сексуалността при жените е свързана с нежността и чувството за привързаност. Предопределена е от емоционалния контакт с обичания мъж. При господата любовта не е условие за сексуалност. За тях една жена може да е сексуален обект, без да изпитват дълбоки чувства към нея.
Всеизвестно е, че Кама сутра е източник на старинни сексуални техники и практики наистина събужда чистия, екзотичен интерес, но през погледа на модерната дама е почти безполезен. Там жената е по-скоро сексуален обект, а не равностоен партньор.
Желанието за секс е дълбоко свързано с делничната атмосфера. Тя може да действа както стимулиращо, така и тревожно да разклаща либидото. Нощните ни потребности са прякото отражение на натрупания емоционален заряд от деня. Затова и причините да не сме в настроение за секс са толкова много, колкото са и негативните преживявания.
Понякога дългогодишните двойки се завъртат в кръга от традиции на все същия подход, все същата поза, все същия ден. Едновремешната страст отдавна е уталожена. Няма експеримент, няма вълнение, няма тръпка, няма смях. Появява се отчуждението.
За да се поддържа удоволствие от интимното общуване при дългогодишни партньори, е нужно сексуално разнообразие. А за да има сексуално разнообразие, трябва да има разнообразие в общото прекарване на времето. Трябва непрестанно да се провокира интересът на другия в делничното общуване, за да съществува интерес и в сексуалното общуване.
Рутината наистина блокира либидото. Сексуално проучване, в които основните участници са мишки и плъх, стигат до този извод. В теста участвали десет мишки и един мишок, затворени в клетка. В началото мишокът добросъвестно и с охота се справя със задълженията си, без да пренебрегва нито една от женските. След известно време сексуалните му мераци поутихват, а накрая напълно изчезват. Тогава в клетката се пуска нова, единадесета мишка и цялата сексуална мощ на мъжкаря се възвръща и насочва към новата партньорка. Не, не ви тикам към изневяра или нещо подобно, само напомням, че от време на време може да се разчупва разнообразието.
Много по-голяма е вероятността да избегнем психичния срив, водещ и до сексуален, ако премахнем част от досадата в живота и на двама ни.
Така че излейте от руслото не само в секса, но и в ежедневието си.
21.02.2020, 10:00 часа
646 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha