Защо някои жени преследват мъже, които не ги обичат

Защо някои жени преследват мъже, които не ги обичат Да се влюбиш в някого и той да не отговори на чувствата ти, е една от болезнените страни на любовта. Може би на всяка жена се е случвало. Но когато това се повтаря, вече се превръща в болезнен навик. Защо някой жени продължават да преследват мъжете, които не могат да отговорят на любовта им?

Те проектират това, което искат да е истина
Проектирането е термин, който често се използва в психологията, за да опише начините, по които сме склонни да виждаме нещата в друг човек, които обаче не се отнасят за тях. Така например, когато се възхищаваме на някого от разстояние. Не сме склонни да видим неговите „недостатъци“, които биха станали по-очевидни, ако прекарваме повече време с него всеки ден. За краткото време, в което те виждат обекта на своите чувства, пред тях изникват само светлите му страни.

Наслаждават се на драмата без да осъзнават
В любовта гонитбата създава интерес, тръпка. Но понякога се случва да сме силно опиянени от нея. Има жени, които биха предпочели болката от несподелената любов, отколкото жертвите, които ще им се наложи да правят в една истинска връзка със споделена любов. Или казано накратко – фантазията става по-важна от нейното изпълнение. А ако връзката с въпросния мъж, за когото така силно копнеят все пак се случи, то тя може да ги върне към отрезвяващо чувство за реалност. Блясъкът избледнява и виждат, че той всъщност не е толкова невероятен и това не е тяхната връзка. Колкото и странно да звучи, продължаващото преследване на човек, който няма да отговори на техните емоции, стимулира висока драматичност и е идеалният антидот срещу всяка скука.

Изпитват страх от интимност
Друга причина жените да „тичат“ след мъже, които не отговарят на любовта им е нещо като навик да избягаш от истинската любов, като начин да се защитят. Тези жени се страхуват да не бъдат наранени, ако някога са били силно разочаровани от партньор. Преследването на любовта, когато е несподелена, се превръща в начин за запазване на усещането за влюбеност без риск. Получава се нещо като задоволяване на копнежа си за връзка, но защитавайки своите чувства и уязвимост. Има интензивност в чувствата, страст, но без риск от обвързване.
 
21.02.2020, 11:00 часа
842 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha