Задържаха под стража един от контрольорите в Комисията по хазарта

Задържаха под стража един от контрольорите в Комисията по хазарта Спецсъдът постанови най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", на един от обвиняемите чиновници от Комисията по хазарта, които е трябвало да упражняват контрол, но не са го направили.
Досега Пламен Георгиев беше под "домашен арест". Съдът прецени, че той е съпричастен към организираната престъпна група, ръководена от Васил Божков. На другия обвиняем от Комисията по хазарта - Тодор Марков, мярката обаче не бе променена и той остава под домашен арест. Решението на съда за мерките за неотклонение е окончателно. Георгиев и Марков са обвинени, че тенденциозно не са упражнявали контрол върху фирмите на Васил Божков и са били част от организирана престъпна група, ръководена от хазартния бос.
Предишната инстанция не се съобрази с искането на прокуратурата да бъдат оставени в ареста и им постанови по-лека мярка - домашен арест. Магистратите прецениха, че няма опасност обвиняемите да се укрият, а единият от тях настоя да бъде освободен, за да се грижи за болния си баща.
18.02.2020, 16:40 часа
1252 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha