Мизерия! Хлебарки плъзнаха в детското отделение в МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца /снимки/

Мизерия! Хлебарки плъзнаха в детското отделение в МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца /снимки/ Лошите условия в детското отделение в МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца притесняват родителите и засягат и най-малките пациенти, научи агенция BulNews. 
В отделението по Педиатрия в болничното заведение има нашествие от хлебарки, а майките, чиито деца са настанени в него, са възмутени от ниската хигиена и липсата на мерки срещу лошите условия. За проблема ни сигнализира млада майка, която е в отделението с детето си. Тя е шокирана от отговора, който е получила от завеждащия лекар и се обърна към медията ни с надеждата за помощ. 
20-годишната Гергана Миронова от Враца и 8-месечното й бебе са постъпили в детското отделение преди 6 дни, тъй като момченцето й е развило бронхит. По нейни думи, тя и малчуганът са били премествани в три различни помещения. След като били настанени в третата стая, младата майка се натъкнала на ужасна гледка. 
"Преместиха ни в трета стая, която е пълна с гадинки. Както си лежи детето ми, хлебарките лазят по него“, споделя жената. 
Гергана не е единствената, която се оплаква от нашествието на вредителите в отделението по Педиатрия във врачанската болница. Тя споделя помещението, което е с три отделни бокса, с още две майки и техните деца. 
Друга родителка, обитаваща същата стая допълва, че детето й е получило обрив, като предполага, че причината за него са именно хлебарките, които по цели нощи лазят по малчуганите. 
Жените са разговаряли със завеждащия отделението д-р Георги Цветков.
„Каза ни, че няма какво да направи, имало и в неговия кабинет. Идвали да пръскат всеки ден, но това не е вярно. От шест дни съм тук, виждала съм да пръскат само веднъж и то в коридора.“, заяви 20-годишната майка. 
Гергана изказва притеснението си от изключително ниската хигиена в отделението и последствията, които може да има тя върху децата.  
„Все пак това е детско отделение. Имаме храна, хумана и не можем да ги оставим, защото хлебарките ще ги полазят или ще влязат вътре. Нито шишета, нито биберони, трябва да ги пазим постоянно“, коментира жената. 
Тя допълва, че нашествието от вредителите е главно през нощта, което кара майките да стоят "на пост", за да защитят децата си от множеството хлебарки. 
Родителите се надяват да бъдат предприети мерки, за да не се налага да лекуват децата си в други болнични заведения.
20.02.2020, 08:50 часа
6926 3
Коментари

ufu

20.02.2020, 10:08 часа
нуждае се от основен ремонт и пръскане многократно срещу хлебарки.. само почистване с парцала не върши работа.. хлебарките са навсякъде в отделението..и леглата са под всякаква критика.. като цяло всичко там има нужда от подмяна..

Тиквата

20.02.2020, 10:06 часа
Важното е да си купим фърчила за милярди, народо е прост.

гражданин

20.02.2020, 09:42 часа
Само в София тук в педиатрията щяха да ми уморят детето за малко... накрая свършихме със спешен транспорт до София! Това трябва да бъде оправено или по-добре закрито!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha