Обвиниха шефката на Басейнова дирекция - Пловдив в безстопанственост

Обвиниха шефката на Басейнова дирекция - Пловдив в безстопанственост Прокуратурата в Пловдив излиза с първи официални подробности след вчерашния зрелищен арест в местната Басейнова дирекция.
Работното обвинение за задържаната вчера шефка на Басейнова дирекция - Пловдив инж. Цветелина Кънева е за безстопанственост. Грози я глоба до 5000 лева и затовр до 6 години.
В захарния комбинат в Пловдив, който се свързва с арестувания Ветко Арабаджиев, през 2018 година е открит незаконен сондаж. Това е бил единственият водоизточник на големия захарен комбинат в Пловдив. 26 кубика в секунда са добивани само и единствено от там. Щетите за 1 година надхвърлят около 60 000 лева.
Задължение е било на Цветелина Кънева не само да констатира наличието на тези съоръжения, каквото всъщност е направено, но и да ги ликвидира, за да спре трупането на щетите за държавата. Това не е направено от нейна страна, въпреки че е имало препоръка и от Министерството на околната среда и водите.
Кънева остава в ареста за 72 часа.
Шефът на пловдивската полиция заяви, че ще бъде направено разследване и за добив на инертни материали от река Марица. От окръжната прокуратура съобщха, че далеч това не е единственото предприятие, което има незаконни сондажи и добива вода от незаконни източници. Около 40 са само на Пловдивска област тези предприятия.
25.02.2020, 13:50 часа
426 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha