Румен Гечев: Как властта за 3 дни изхарчи 3.5 милиарда?!

Румен Гечев: Как властта за 3 дни изхарчи 3.5 милиарда?! „100% съм сигурен, че управляващите лъжат за размера на фискалния резерв, както лъгаха и за НСИ“, заяви пред Lupa.bg зам-председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Румен Гечев. 
Той каза това по повод думите на премиера Бойко Борисов преди два дни, че „държавният бюджет вече е минус 3,5 млрд. лв.“. В ушите на финансистите тази информация прозвуча абсурдно, защото към края на февруари властта декларираше 1,5 млрд. лв. излишък.
„Не е възможно за 3 дни да се похарчат 3,5 млрд. лв. - още повече, че правителството до момента не е похарчило нищо!“, коментира по този повод Румен Гечев. И подчерта, че още дори не е приет закон, по който управляващите да харчат тези пари.
Финансистът каза още, че фискалният резерв е много съмнителен в този размер. Гечев припомни, че преди малко повече от две години той е бил 13 млрд. лв., а преди два-три месеца изведнъж е станал 8 милиарда и нещо.
„Защо не казват нищо за това? Минимумът е 4,5 млрд. и най-вероятно фискалният резерв е някъде около минимума. Това е причината от ГЕРБ да обявяват такива дефицити! И актуализация на бюджета“, коментира депутатът.
Народните представители от БСП още днес започват да задават въпроса къде са парите.
„Сега дойде моментът, когато трябва да кажат точно с колко пари разполага държавата. Защото трябва да се види къде ще се разпределят“, каза още финансистът.
Социалистите в парламента бяха ядосани и заради факта, че министър-председателят Бойко Борисов не дойде в Народното събрание, за да отговори на въпросите за състоянието на Държавния резерв.
„Министърът на финансите също се е скрил – имах и към него въпроси, но той все ги отлага“, оплака се Румен Гечев.
20.03.2020, 16:10 часа
17028 1
Коментари

Максим Велков

31.03.2020, 00:16 часа
СЛАГАЙТЕ СИ МАСКАТА Настана време, сега е, всеки маска устискал най-добре да продаде я! На лицата ще я слага! На онуй кое предлага, и на туй, което трябва! Маска за бацил, за профсъюзи маска, маска за мечтата да не стряска! За душата на перваз, тази
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha