Първо в BulNews! Трима болни от село Дърманци, Козлодуй и Враца със съмнения за коронавирус, очакват се лоши новини

Първо в BulNews! Трима болни от село Дърманци, Козлодуй и Враца със съмнения за коронавирус, очакват се лоши новини Поне три случая от различни точки във Врачанско може да докарат първата положителна проба от коронавирус на територията на областта, научи агенция BulNews.
Въпрос на дни – от един до три, е да стане ясно дали коронавирусът вече е в Козлодуй, Враца или Мездра.
Жена на около 70 години от село Дърманци е била приета в петък в МБАЛ в Мездра в тежко състояние и съмнение за заразяване с Covid-19. Тя се е върнала наскоро от Германия. Била е приета със сърдечна аритмия, кашлица и повръщане.  Взети са и проби, които са изпратени в София. Пациентката е стресирала сериозно персонала на болницата в железничарския град. Засега е изолирана в отделна стая, като тепърва ще се преценява къде да бъде карана – в инфекциозното отделение в Бяла Слатина или направо към София. Тя се намира и в 14-дневния карантинен срок.
В края на седмицата жена от Козлодуй е била изследвана за коронавирус, след като е показала клинична картина, характерна на заболяването. Пробата е откарана със съдействието от страна на РЗИ – Враца към София.
В петък екип с предпазни облекла е взел проба и от пациент в  Специализираната болница за пневмофтизиатрични заболявания във Враца. До този момент няма официално потвърждение и на информацията, че болен от бившия Тубдиспаснер е бил изведен и откаран към инфекциозното отделение на болницата в Бяла Слатина.
По официална информация от РЗИ – Враца хората под карантина в областта са над 50. Регионът е заобиколен от огнища, в които има констатирани положителни проби - Плевен, Монтана и София.
22.03.2020, 10:38 часа
23357 1
Коментари

А на чело Мутра и 400 разбойника

22.03.2020, 15:50 часа
Най-опасни са 40 000 завърнали се гурбетчии от Италия, Испания, Германия и Франция, от там ще тръгне "лавината" и положението ще стане извън контрол защото нямаме адекватно Здравеопазване, всъщност НИЩО нямаме - 30 години КРАЖБИ и Шайка !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha