КНСБ: 100 хил. души ще получат обезщетение 60% от дохода си заради Covid-19

КНСБ: 100 хил. души ще получат обезщетение 60% от дохода си заради Covid-19 Близо 100 000 работещи ще могат да получат подкрепа от държавата в размер на 60% от дохода си с цел запазване на работните места, сочат изчисленията на КНСБ.
Предвидено е средствата да се вземат от фонд „Безработица“ в Националния осигурителен институт, в който има около 430 милиона лева.
Президентът на КНСБ Пламен Димитров обаче посочи, че нуждаещите се са много повече:
"Ако предположим, че половината от фонд "Безработица" бъде похарчен в тази посока, защото все пак се увеличават разходите на реално безработните и самите реално безработни стават все повече с всеки изминал ден, това значи наистина около сто хиляди души и то от сектори, които са пряко засегнати от действията на извънредното положение. И в никакъв случай не изчерпват всички лица, които ще бъдат ударени. Никой не може да даде прогноза колко са в момента. Със сигурност са много повече от 100 хиляди или ще бъдат по-скоро. Нека да не забравяме, че много от държавите членки на ЕС, освен, че затвориха границите, започнаха да затварят и предприятията, и не само Италия, които са основни наши партньори", каза Пламен Димитров.
24.03.2020, 12:10 часа
1028 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha