Африкански държави обявиха строги мерки за борба с коронавируса

Африкански държави обявиха строги мерки за борба с коронавируса Африкански държави обявиха днес строги мерки за борба с разпространението на новия коронавирус, предаде ДПА.
Лесото въведе 21-дневна карантина, която ще влезе в сила в събота. Ще продължат да работят само лечебните заведения, силите за сигурност, супермаркетите и банките, заяви пред журналисти премиерът Томас Табане.
Република Южна Африка се подготвя за триседмична карантина, която ще влезе в сила в полунощ. Броят на заразените в страната е 709, съобщиха здравните власти.
Кения обяви ежедневен полицейски час от 19 ч. до 5 ч. местно време, който ще влезе в сила утре. Само хора, на които е дадено разрешение във връзка със служебните им задължения, ще могат да излизат навън през тези часове, заяви кенийският президент Ухуру Кениата в излъчвано по телевизията обръщение към нацията.
В Кения бяха регистрирани 28 случая на заразяване с коронавирус.
Президентът на Уганда Йовери Мусевени нареди общественият транспорт временно да спре работа през следващите две седмици като част от мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса.
В Африка заразените с коронавирус са повече от 2000, а смъртните случаи са над 50, по данни на Световната здравна организация и на властите в страни на континента.
26.03.2020, 13:20 часа
265 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha