"Цунами" от заразени с коронавирус връхлита лондонските болници

"Цунами" от заразени с коронавирус връхлита лондонските болници Държавните болници в Лондон са принудени да се справят с "постоянно цунами" от тежко болни, заразени с новия коронавирус, както и с "безпрецедентния дял" разболели се хора от обгрижващия персонал, заяви днес в предаване на радио Би Би Си Крис Хопсън, служител на британската здравна система, цитиран от БТА.
"След като увеличиха значително през последните седмици капацитета си за прием на болни, изискващи интензивно лечение, болниците в британската столица се налага да издържат експлозивно нарастване на пациентите в тежко състояние", каза той.
"Напрежението се засилва и поради факта, че процентът на обгрижващия персонал, отсъстващ поради заболявания, е 30, 40, а на места дори 50 на сто, което е безпрецедентно", заяви Хопсън.
По последни данни от вчера новият вирус е взел 463 жертви в Обединеното кралство, а заразените там са общо 9 529.
С оглед влошаването на положението през последните дни правителството нареди хората да си останат вкъщи и да спрат да пътуват и освен това обяви, че идната седмица ще открие временна болница с 4 000 места в лондонски конферентен център.
26.03.2020, 15:20 часа
521 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha