Справедливост! Окръжният съд в Монтана остави зад решетките двама бандити, пребили и обрали мъж в село Славотин

Справедливост! Окръжният съд в Монтана остави зад решетките двама бандити, пребили и обрали мъж в село Славотин Окръжният съд в Монтана взе мярка „Задържане под стража” за  Г. М. И. /39 г./ и И. М. И. /29 г./, обвиняеми за извършен от тях грабеж на жител на село Славотин.
Заради обявеното извънредно положение в страната и въведените противоепидемични мерки делото бе разгледано по скайп връзка между Съдебната палата в Монтана и Затвора във Враца. Според събраните досега в досъдебното производство доказателства, братята Г. И. и И. И., към 1 часа на 23 март, нападнали в дома му в село Славотин 52-годишния С. А.
Те влезли в спалнята на мъжа, ударили го с юмрук в главата и откраднали от шкаф 80 лева. След като на следващия ден пострадалият подал сигнал за грабежа, служители на полицията разкрили и задържали нападателите – Г. И. и  И. И. от село Сливовик. Срещу тях е образувано досъдебно производство, а Окръжната прокуратура в Монтана поиска от съда постоянното им задържане под стража.
Г. И. и И. И. са криминално проявени, рецидивисти, а по-възрастният от тях е излязъл от затвора след поредна присъда през месец октомври 2019 г.
Като прецени, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са  извършители на тежкото престъпление, за което им е повдигнато обвинение, и че има реална опасност, ако излязат на свобода, да се укрият или да извършат друго престъпление, Окръжният съд в Монтана постанови най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” и за двамата.  
Определението подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – София.
26.03.2020, 16:55 часа
726 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha