Момчил Младенов с предложение да се пренасочат пари от общината за изграждането на инфекциозно във врачанската болница

Момчил Младенов с предложение да се пренасочат пари от общината за изграждането на инфекциозно във врачанската болница Общинският съветник Момчил Младенов изпрати писмо до колегите си в Общинския съвет във Враца във връзка със създалата се извънредна ситуация поради разпространението на COVID-19. В него той предлага спешно насочване на средства от капиталовата програма на бюджета за 2020 година, целево за възстановяването на инфекциозното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца.
Публикуваме пълния текст на писмото:

Уважаеми колеги,
Изправени сме пред ситуация, в която трябва да вземем незабавни решения.
Международната научна общност се обедини около твърдението, че вирусната пандемия ще завърши единствено когато над 70% от населението я преболедува. За някои членове на нашето общество това ще бъде леко неразположение, но за други ще се стигне до тежко състояние, изискващо хоспитализация. Във Враца в момента няма инфекциозно отделение, оборудвано с достатъчно техника.
Предлагам в спешен порядък да пренаредим приоритетите в капиталовата програма на Община Враца за 2020 година. Има възможност от нея да бъдат отделени 1 500 000 лв спешно за ремонт и обособяване на инфекциозно отделение във врачанската болница. Прилагам копие на капиталовата програма, в което са подчертани позиции, които могат да се отложат във времето на обща стойност 2 500 000 лева. Нека всички заедно преценим и насочим тези средства към инфекциозното отделение на МБАЛ “Христо Ботев” - Враца.
Моля за вашето разбиране! Ще ценя всяко изказано мнение по въпроса. Във време на подобна криза най-важното нещо, което трябва да направим, е въпреки нашите различни виждания по някои въпроси, да застанем заедно в борбата срещу коронавируса. Само така бихме могли да се справим с това предизвикателство.

С уважение,
Момчил Младенов
27.03.2020, 12:14 часа
2225 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha