Освобождават от такси и наеми ползвателите на обекти във Враца, които са общинска собственост

Освобождават от такси и наеми ползвателите на обекти във Враца, които са общинска собственост С мнозинство, Общинският съвет във Враца подкрепи предложението на кмета Каменов за освобождаване на фирми и граждани, използващи общинска собственост, от такси и наеми до отмяната на извънредното положение в страната, съобщиха от Общината. 
Вече платените авансово наеми и такси ще бъдат считани за заплатени за първия месец след отмяната на извънредното положение.
Мярката не обхваща лицата и търговските обекти, за които е установено с акт, че не са преустановили дейността си.
С Решение на Общинския съвет бе прието и удължаването на срока за заплащане на такса битови отпадъци, с 5% отстъпка, до 30 юни 2020 година.
Пакетът от социално-икономически мерки ще бъде актуализиран при необходимост и в зависимост от обстановката в страната, с цел обхващане на по-голям кръг от представители на местния бизнес.
От ръководството на Общината припомнят, че срокът за плащане на данъците върху недвижими имоти и превозни средства е удължен, отново с 5% отстъпка, до 30 юни 2020 година. А платената „синя“ зона е отменена до 12 април, включително.
31.03.2020, 16:52 часа
830 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha