Само в BulNews! ЧЕЗ хвана в крачка кмета на Криводол Ицо Доков, вижте какво реши съдът във Враца

Само в BulNews! ЧЕЗ хвана в крачка кмета на Криводол Ицо Доков, вижте какво реши съдът във Враца ЧЕЗ са хванали в крачка кмета на Криводол Христо Доков, популярен сред крими контингента като Ицо Доков, установи разследване на агенция BulNews. Тази информация само потвърждава спорната репутация на новоизлюпения градоначалник от ГЕРБ, който нашумя през последните дни с противоречивите си действия след края на изборите.
Случаят излиза при ровене в съдебните архиви на Районен съд-Враца.
На 23.04.2014 г. от електроразпределителното дружество правят внезапна проверка на кафе-аперитив в Криводол, собственост на ЕТ „Христо Доков“. Преди да отворят таблото с електромера, от ЧЕЗ потърсили на посочения адрес потребителя, но той не бил открит. Веднага бил извикан служител на Ицо Доков, който присъствал, но отказал да подпише констативния протокол.
Длъжностните лица установили, че в момента на проверката липсва пломба на щита на таблото, фирмената и метрологичната пломби на електромера не са оригинални, холограмният стикер е с нарушена цялост, като при измерване с еталонен уред е установена грешка. На обикновен език това означава, че им кражба на ток. Протоколът е подписан от служителите на ЧЕЗ и свидетели от Федерацията на потребителите. Заради констатираната кражба на ток от електроразпределителното дружество издали фактура в размер на 2 534.68 лв., която отразявала реално използваната енергия от заведението на кмета на Криводол.
Христо Доков обаче изобщо не бил съгласен да плати поисканите пари и завел дело в Районен съд-Враца. По време на процеса през 2015 г. е допусната и приета съдебно-техническа експертиза, която изцяло потвърждава установената кражба на ток. Назначеният от съда специалист е дал заключение, че електромерът не съответства на изискванията, като е осъществен достъп до вътрешността му. От вътрешната страна на клемния блок, между 1 и 3, клеми 4 и 6, и клеми 7 и 9, са монтирани допълнителни нерегламентирани мостове от медни пластини. Вещото лице дава заключение, че преизчисляването на консумираната електрическа енергия е правилно, при спазване на приетата от държавата методиката и по цени, действащи за периода и одобрени от ДЕКВР.
Въпреки безспорните доказателства със свое решение 452 от 4 май 2015 г. Районният съд във Враца оправдава Ицо Доков и осъжда ЧЕЗ да плати 1 306. 39 лева разноски по делото. Решението е можело да бъде обжалвано пред Врачанския окръжен съд. 
03.04.2020, 08:50 часа
8094 4
Коментари

Я кАжи

04.04.2020, 14:38 часа
Как е балдъзата ?

Българин

03.04.2020, 20:24 часа
Ето такива и като другият национален герой Ценко Чоков Боков ги пишат ежедневно и простащината пребъдва през деца внуци и правнуци .

Градската легенда

03.04.2020, 11:36 часа
Ама тоя още ли е кмет?! Не си ли даде вече оставката?!Май ще идват сините лампи

криводолски селянин

03.04.2020, 09:16 часа
Тоя като го гледам има глупава селска физиономия решил да стане много богат и известен, може би скоро ще бъде гостенин на хотелчето до Бистрец.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha