Най-големият изложбен център в Сингапур става полева болница

Най-големият изложбен център в Сингапур става полева болница Правителството на Сингапур започна преоборудване на най-големия изложбен комплекс в града-държава. Целта е комплексът да бъде приспособен за лечение на заразени с коронавирус, които все още имат леки симптоми, обяви министърът на здравеопазването Ган Ким Йонг, цитиран от ТАСС.
"Сингапур Експо ще се превърне в специална обществена институция, в която хората с коронавирус ще бъдат изолирани", каза той. Ръководителят на отдела подчерта, че "там ще бъдат само тези, чиито заболявания са леки, но трябва да стоят под карантина".
Комплексът, който е разположен на площ от около 10 хиляди квадратни метра, е най-големият изложбен комплекс в страната. По-рано властите многократно предупреждаваха, че в случай на масово заразяване на местните жители, страната ще се сблъска с недостиг на места в държавните и частни болници, така че болните с леки симптоми ще бъдат настанени в алтернативни лечебни заведения.
Министерството на здравеопазването в неделя обяви рекорден дневен ръст на броя на новозаразените - 120 души, а общият им брой надхвърли 1,3 хиляди.
На 3 април премиерът Ли Сиан Лонг обяви въвеждането на допълнителни ограничения във връзка с разпространението на вируса. От 7 април всички основни съоръжения, с изключение на тези, които са жизнено необходими, ще бъдат затворени, това включва магазини за хранителни стоки, аптеки, градски транспорт и редица други, часовете в училищата и университетите са спрени. Ли Сиан Лонг също призова жителите да не напускат домовете си, освен ако не е абсолютно необходимо. Правителството е в готовност да занегне допълнително мерките.
05.04.2020, 16:47 часа
677 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha