Властта се отчете! Десислав Начков разкри подробности за пребитата и ограбена жена във Враца /снимки/

Властта се отчете! Десислав Начков разкри подробности за пребитата и ограбена жена във Враца /снимки/ Окръжният прокурор на Враца Десислав Начков разкри подробности за жестокото нападение над 81-годишната жена. Това стана на извънредна пресконференция пред дома на потърпевшата, намиращ се на ул. „Беласица“ в града. 
Пред журналистите застанаха и апелативният прокурор на София Радослав Димов и директорът на областната дирекция на МВР Янко Янколов. 
Обвиняемият е с инициали И.Ц.Б., като в началото на тази година е навършил 14 години. Той е бил набелязал жертвата си, като дори е разговарял с нея, преструвайки се, че минава случайно. В неделя около 21 часа той е прескочил оградата, намерил е ключа и е успял да отвори външната врата на имота. Взел е дървен кол и с него е ударил беззащитната жена. Последвали са удари с юмруци в лицето, а след като я повалил на земята започнал да я рита в тялото. Извил й ръката и я попитал къде са парите й. Изплашената пенсионерка му показала нощното шкафче. 
От там той откраднал 40 лева, златен пръстен и мобилен телефон. 
„Тръгнал е в към болницата, хвърлил мобилния телефон и е минал през нон-стоп, като си купил цигари. Изгорил е дрехите, но част от тях са намерени и иззети, има и почти цяла ръкавица. На сутринта отишъл в още два хранителни магазина, от където отново си купил сладки и цигари. Златният пръстен се е опитал да скрие под дъска на тавана в дома си, но вече е намерен“, обясни Начков.  
Той допълни, че обвиняемият може да бъде наказан с най-много 5 години лишаване от свобода заради крехката му възраст. 
В тази връзка, апелативният прокурор Радослав Димов каза, че може би е време за дебат в обществото за нови санкции срещу малолетните.
„Сегашният закон е правен в средата на миналия век и не е адекватен към съвременните условия, тъй като възрастта на престъпниците продължава да пада, а техният статус и образование става все по-нисък“, допълни още Радослав Димов.
Комисар Янко Янколов заяви на брифинга, че въпреки засилените мерки, те продължават да се грижат за безопасността на хората. Той обясни, че извършителят е направил пълни самопризнания и е съдействал на полицията във Враца. 
 
07.04.2020, 15:12 часа
7999 2
Коментари

Собакоеб

10.04.2020, 17:03 часа
Едва ли би се осмелил да им го кажеш това в очите смелчако!!!

Собака

07.04.2020, 17:55 часа
Клоуни. Единия само за плюскане мисли, другия е турил униформата и се е надул, като чели върши нещо
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha