Жителите на област Монтана могат предсрочно да подновят личните си документи

Жителите на област Монтана могат предсрочно да подновят личните си документи Жителите на област Монтана могат да се възползват от предсрочна подмяна на документите за самоличност, изтичащи през 2020 година, съобщиха от МВР в града на Огоста. 
Не е задължително да се изчаква изтичане валидността на личната карта, паспорта и свидетелството за управление на моторно превозно средство (СУМПС), за да се подава заявление за нов документ.
Всички лица с постоянен адрес на територията на Област Монтана имат възможност да подадат заявление за издаване на лична карта и паспорт във всяко едно от звената в ОДМВР Монтана:
– Сектор „Български документи за самоличност“ гр. Монтана, бул. „Александър Стамболийски“ № 2
– Районно управление гр. Лом, ул. „Филип Тотю“ № 9
– Районно управление гр. Берковица, пл. „Йордан Радичков“ № 13
– Районно управление гр. Вършец, ул. „Ботуня“ № 2
Приемът на заявление за издаване на свидетелство за управление на МПС се извършва в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Монтана, ул. „Искър“ № 11.
Звената „Български документи за самоличност“ в Районните управления на ОДМВР в Лом, Берковица и Вършец приемат заявление за издаване на СУМПС на български граждани само с обикновена услуга, в случаите на:
– подмяна на СУМПС, поради изтичане срока на валидност;
– при вече изтекъл срок на валидност;
– при промяна на данните на водача, отнасящи се до смяна на фамилия и транслитерация и при издаване на дубликат.
Мярката е с цел по-равномерно натоварване на звената „Български документи за самоличност“ и сектор „Пътна полиция“, както и за удобство на гражданите.
10.04.2020, 10:29 часа
982 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha