Пече ли се промяна? Готвят шут в задника на Гошо Синдика, дама става шеф на фалиралия „Конкурент“

Пече ли се промяна? Готвят шут в задника на Гошо Синдика, дама става шеф на фалиралия „Конкурент“ В ход е план за смяната на главния редактор на фалиралия всекидневник „Конкурент“ Георги Александров, популярен в обществото като Гошо Синдика, научи агенция BulNews.
До дни се очаква рокадата да стане факт и дама да оглави докарания до тежка криза врачански вестник. По ирония на съдбата Гошо Синдика ще бъде сменен от човек, който напусна изданието в знак на протест срещу неговото назначаване за главен редактор.
По неофициална информация новият шеф ще е Петя Валентинова. Преди около 5 години тя работеше в „Конкурент“ като репортер, но след идването на Гошо Синдика, си тръгна заедно с крими репортера Николай Сълов.
Тези дни Валентинова е пътувала до Горна Оряховица, където живее назначеният за собственик Димитър Николов, известен като Мито Мухъла. Срещата е приключила ползотворно и се очаква скоро напористата журналистка да седне на горещия стол. Това ще е третият опит на Мито Мухъла да върне в „Конкурент“ бившата си служителка. Досега Валентинова твърдо отказваше, но очевидно е дошло времето да си отмъсти на Гошо Синдика, като го изрита от изданието, което той докара до фалит.
Рокадата е съгласувана и на високо политическо ниво, откъдето има одобрение за промяната. За гилдията не е тайна, че след общинските избори кметът на Враца Калин Каменов отказа да работи с „Конкурент“ заради подривната дейност по време на вота на сегашния главен редактор Гошо Синдика. Още през ноември на лична среща с Мито Мухъла е била поискана главата на Гошо Синдика и само липсата на подходящ човек за поста забави неговата смяна.
15.05.2020, 08:50 часа
4238 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha