Гнусна манипулация! Фалиралият „Конкурент“ се превърна в „копърка“, включи „помпата“ за повече трафик

Гнусна манипулация! Фалиралият „Конкурент“ се превърна в „копърка“, включи „помпата“ за повече трафик Фалиралият всекидневник „Конкурент“ вчера направи отчаян опит да остане „над водата“, като за целта отново използва прийомите на „копърките“, установи мониторинговата система на агенция BulNews.
В спокойната откъм новини неделя, сайтът на издъхващото издание пак пусна „помпата“ за трафик, чрез която регистрира крайно съмнителен резултат. Без през деня да е имало някакви изключителни новини, броячът на „Конкурент“ полудя и показа невероятните 52 900 посещения.
Малобройният екип, все още воден от Георги Александров, популярен като Гошо Синдика, вероятно се радва на тези цифри, но за професионалистите в бранша е ясно, че това е лъжа. Лошото е, че в момента компрометираният главен редактор действа на принципа „След мен и потоп“, но така съсипва репутацията на останалите журналисти, които сме почтени с читателите си и не използваме съмнителни похвати да се доказваме.
Като доказателство за шашмите с брояча проверихме всички рубрики в сайта, колко материала са публикувани през вчерашния ден и колко е четен всеки един от тях. Резултатът е потресаващ!
В сайта на „Конкурент“ има 7 рубрики. Това са Събития, Крими, Спорт, България, Свят, Бизнес и Любопитно. Вчера общо са били качени 82 материала, които са прочетени 25 562 пъти. Трябва да се има предвид, че статистиката е към 10.00 часа днес, което означава, че по традиция част от посещенията са направени тази сутрин, когато държавната администрация отива на работа. Дори и да приемем, че вчера са преглеждани и по-стари новини, разликата до резултата в брояча е твърде чувствителна - 27 338 посещения! На практика 27 338 влизания са напълно измислени и не съществуват в сайта, а само в статистиката на брояча. Манипулацията е в чудовищни размери!
Ето сухите цифри от сайта на „Конкурент“ в неделния ден, които са достъпни и всеки би могъл да се увери в цитираните данни:
Събития – качени 13 материала – прочетени общо 5433 пъти
Крими – качени 11 материала – прочетени общо 9661 пъти
Спорт – качени 5 материала – прочетени общо 1525 пъти
България – качени 23 материала – прочетени общо 3799 пъти
Свят – качени 21 материала - прочетени общо 3638 пъти
Бизнес – няма качени материали
Любопитно - качени 9 материала - прочетени общо 1506 пъти
Общ брой на прочетените материали: 25 562.
Показания на брояча: 52 900.
Добавени: 27 338.
Агенция BulNews отправя апел към главния редактор на „Конкурент“ Георги Александров да спре с опорочаването на журналистическата професия. Вероятно на него вече му е все едно, но всички останали продължаваме да работим в полза на обществото и не ни е все едно с каква репутация ще го правим. 
18.05.2020, 10:39 часа
3930 4
Коментари

Мистър справедливост

18.05.2020, 17:34 часа
Гнусен гном, няма ли най-после да се махнеш от дневния ред на обществото?! Тръгни си с добро, за да не се стига до ексцесии.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha