Ексклузивно в BulNews! Заловиха горски инспектор от Берковица с бракониерски дърва, предаден е на прокуратурата /снимка/

Ексклузивно в BulNews! Заловиха горски инспектор от Берковица с бракониерски дърва, предаден е на прокуратурата /снимка/ Горски инспектор от регионалната дирекция в Берковица е заловен с бракониерски дърва, научи ексклузивно агенция BulNews.
Издънилият се служител е Илиян Миланов Илиев.
На 7 май инспектори от икономическа полиция в Монтана нахлули в негов имот в село Черказки. Ченгетата действали по сигнал за гатер, на който се обработва незаконна дървесина. В момента на проверката наистина било установено, че 45-годишният мъж реже с машината си трупи с неясен произход. По неофициална информация заловените бракониерски дърва са били около 2 куб. брест. Установено е, че те са докарани до селото от мъж на име Найден, който е от същото населено място. От икономическа полиция са съставили акт на нарушителя, след което преписката е предадена на районната прокуратура в Монтана.
Залавянето на Илиян Илиев с незаконна дървесина е изненада за ръководството и колегите му, тъй като е обявяван за „Горски стражар на 2019 г.“ и досега имаше репутацията на принципен служител.
Хора от бранша обаче твърдят, че това е умело изграден публичен образ. Всъщност издънилият се Илиев редовно обикалял складовете за дърва в Монтанско, като тормозел собствениците със заплахи от сигнализиране до икономическа полиция. Твърде вероятно е някой от тях да е подал сигнала до проверяващите, за да си отмъсти за постоянното ненужно напрежение, което им създавал горският инспектор.
На този етап няма информация дали Илиян Илиев е отстранен от работа и кога ще бъде уволнен. На ход е прокуратурата.
21.05.2020, 08:50 часа
18426 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha