Окръжният съд във Видин постанови по-строга мярка за неотклонение на обвиняема за побоя над брата на зам.-кмета на града

Окръжният съд във Видин постанови по-строга мярка за неотклонение на обвиняема за побоя над брата на зам.-кмета на града Състав на Окръжен съд – Видин е разгледал протест, внесен в съда от Районна прокуратура – Видин срещу определена от първоинстанционния съд мярка за неотклонение „подписка“ спрямо 40- годишна жена, обвинена за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди, научи агенция BulNews. 
Привлечена е към наказателна отговорност за това, че около 11:20 часа на 16-ти май в центъра на Видин, в съучастие със съпруга си, сина им и техен племенник  е нападнала мъж. На пострадалия, който бил със съпругата си и двете си деца, била причинена средна телесна повреда.
Извършителите на престъпното деяние са били установени и задържани от органите на реда един час по-късно. Незабавно по случая е било образувано досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – Видин.
След първоначалното им задържане за срок до 72 часа, държавното обвинение е внесло в съда искане за определяне на мерки за неотклонение „задържане под стража“. Същото е било уважено по отношение на другите трима обвиняеми, а на жената е била определена мярка „подписка“.
Въззивният съд, след като се запознал с допълнителни доказателства по досъдебното производство, е приел доводите на прокурора от Окръжна прокуратура - Видин за участие на обвиняемата в побоя чрез нанасяне на удари с палка, ръце и крака по тялото и главата на пострадалия. Наложената мярка за неотклонение „подписка“ е била изменена в „домашен арест“.
Във вчерашното съдебното заседание са били разгледани и жалбите на обвиняемите срещу наложените им мерки за неотклонение „задържане под стража“, които съдът е оставил без уважение. Тримата остават в ареста, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура- София.
Действия по разследването на извършеното престъпление продължават под ръководството на Районна прокуратура – Видин.
22.05.2020, 08:50 часа
1536 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha