Удар на полицията! Разкриха голяма наркооранжерия при спецакция в Селановци, има задържани /снимки/

Удар на полицията! Разкриха голяма наркооранжерия при спецакция в Селановци, има задържани /снимки/ При съвместна специализирана операция на служителите от областната дирекция на МВР във Враца и районната прокуратура в Оряхово е разкрита наркооранжерия в село Селановци, стана ясно на извънреден брифинг с участието на старши комисар Янко Янколов, районният прокурор на Оряхово Гергана Кюркчийска и окръжният прокурор на Враца Десислав Начков. 
Това е поредната съвместна акция между областна дирекция на МВР и районната прокуратура,  която е част от стратегията на главния прокурор Иван Гешев за борба за битовата престъпност. 
Акцията е проведена на 15 май в землището на село Селановци. След подаден сигнал, униформените са локализирали терен в района на лозята в населеното място, съобщи наблюдаващият прокурор по образуваното дело Гергана Кюркчийска. Тя допълни, че мястото е било добре подбрано и труднодостъпно и за достъпът до него се е наложило да бъде използвана специализирана техника. 
На мястото са намерени 106 броя растения от рода на конопа, които са отглеждани добре. На мястото е задържано едно лице, а по-късно още трима. Един от съизвършителите се е укрил, но е установен от органите на реда в бивак на брега на река Дунав. В хода на специализираната акция са задържани още двама души. Общият брой на заловените до момента е 6, като всички от тях са мъже и са пълнолетни, допълни още Кюркчийска. Петима от тях са с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, а един, който е участвал епизодично е освободен с парична гаранция. 
Последвали са и претърсвания на имотите на арестуваните, 4 от които са в Селановци. В тях са открити съоражения за отглеждане на наркотичните растения, мобилни телефони, видеонаблюдение, незаконни боеприпаси, въздухопроводи и препарати за растителна защита. В дворно място в близост до жилището на един от арестуваните са намерени още 8 броя наркотични растения. 
Трима от петимата задържани под стража са криминално проявени и осъждани, а другите двама не са криминално проявени. Установено е, че част от тях са употребявали наркотични вещества и са известни на униформените с предишни прояви. 
Заловените демонстрират висок жизнен стандарт и не работят никъде, допълни още районният прокурор. 
„Всички гледаме в една посока, работата ни не спира. Вчера проведохме още една операция в Козлодуй, при която имаме трима задържани“, каза ст. комисар Янко Янколов. 
Той допълни, че работата на полицията в малките населени места е трудна, тъй като хората там се познават и информацията се разпространява бързо, но въпреки това служителите на областната дирекция на МВР са успели да разобличат извършителите.  
„Работата по случая продължава“, увери Янколов. 
За нарушителите на закона се предвиждат наказания от 2 до 5г. лишаване от свобода и глоби от 5 000 до 10 000 лева, каза окръжният прокурор Десислав Начков. 
22.05.2020, 12:12 часа
9634 4
Коментари

морския

22.05.2020, 21:27 часа
това са най жалките снимки на "наркооранжерия" които някога съм виждал.

горския

22.05.2020, 20:08 часа
За наказание да отгледат и по един декар домати в полза на държавата........щото там да видят какво е труд и разход !!!

321

22.05.2020, 17:59 часа
Кой народ точно? Този, който по цял ден дреме и пише през работно време в сайтовете; или този, който сади канабис; или този, който го пуши и след това шофира; или пък този, който се изказва от името на "народа". Все онеправдани ла знайш...

123

22.05.2020, 16:56 часа
Какво предвиждате като наказания пред медиите и какво ще докажете в съда са две различни неща. Народа не усеща да има справедливост
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha