Безнаказано! Глобиха с 1000 лева мъж, подложил на домашно насилие майка си в Лом

Безнаказано! Глобиха с 1000 лева мъж, подложил на домашно насилие майка си в Лом Районен съд – Лом освободи от наказателна отговорност и наложи административно наказание „Глоба“ на обвиняемия П. В. М., нарушил заповед за защита от домашно насилие  по отношение на неговата майка Е. М. М.  
През месец февруари тази година със Заповед за незабавна защита по гражданско дело № 165/2020 год. на РС - Лом са постановени мерки за закрила като П. В. М. е бил задължен да се въздържа от прояви на домашно насилие срещу неговата майка и му е забранено да се приближава на по-малко от 20 метра до нея, жилището й, както и до местата й за социални контакти и отдих. Обвиняемият е бил и отстранен от съвместно обитаваното с майка му жилище до приключване на производството по гражданското дело № 165/2020 г. Заповедта е била връчена на обвиняемия лично на 11 февруари 2020 год. Въпреки това, П. В. М. не спазил заповедта, отказал да напусне обитаваното с пострадалата жилище и дори забранил на майка си да минава през стаята му и я принудил да влиза в стаята си през прозореца.
На 17 февруари 2020 г. обвиняемият П. В. М. – очевидно алкохолно опиянен и носещ туба вино, влязъл в стаята на майка си, започнал да я обижда – псувал, крещял да напусне дома му и заплашвал, че ще я пребие. За престъплението Наказателният кодекс предвижда наказание „Лишаване от свобода“ до три години и глоба до 5000 лв. Тъй като обвиняемият не е осъждан, не е освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказание и от деянието му не са настъпили имуществени вреди, Районна прокуратура предложи на съда П. В. М. да бъди освободен от наказателна отговорност и да му бъде наложена глоба. Районен съд призна П. В. М. за виновен, че не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие, с която са постановени мерки за закрила на майка му, като го освободи от наказателна отговорност и му наложи административно наказание – глоба в полза на държавата в размер на 1000 лева. 
Решението подлежи на обжалване или протест пред Окръжен съд Монтана в 15 дневен срок.
22.05.2020, 15:20 часа
1880 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha