Общоградско събрание заради свинеферма организират в Дунавци

Общоградско събрание заради свинеферма организират в Дунавци Общоградско събрание организират жители на Дунавци заради свинеферма, която според тях замърсява въздуха. На събранието, което е насрочено за утре 24 май от 10 часа и ще е на открито, ще се вземе решение за протест, каза Малин Младенов, който е сред инициаторите.
"От две години пишем жалби до всички институции. Настояваме и молим за връщане на защитната зона между обекти, които излъчват вредни емисии и жилищната среда."
Има регламент за отстояние на свинефермите една от друга, но не и от населените маста, твърди Малин Младенов. По думите му, обектът в Дунавци е само на седем метра и половина от регулацията на града.
"Тази свинеферма с нейната дейност ни вреди, обгазява ни и живее непоносима среда. Тази неприятна миризма се усеща на отделни периоди от време, в зависимост от производствения цикъл, атмосферните условия и посоката на вятъра."
Не се спазва конституцията в частта, че държавата гарантира чист въздух и чиста околна среда, твърди Малин Младенов. Казва, че хората в Дунавци са готови на гражданско неподчинение.
23.05.2020, 16:29 часа
769 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha