С награждаване на изявени ученици и на заслужили учители в Мездра честваха 24 май /снимки/

С награждаване на изявени ученици и на заслужили учители в Мездра честваха 24 май /снимки/ Макар и без традиционните празнично шествие и детско утро поради извънредната епидемична обстановка в страната, Община Мездра отбеляза подобаващо Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май.
На официална церемония местната управа награди с грамоти и финансови поощрения повече от 80 ученици с изявени дарби и творчески заложби за постигнати от тях успехи на международно и национално ниво в областите „Наука и техника“, „Изкуство и култура“ и „Спорт“. Наградите получиха Иван Иванчев - директор на ОУ „Христо Ботев“, Аделина Фикова- заместник-директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, и Мариела Горанова - директор на СУ „Иван Вазов“, които в подходящ момент ще ги връчат на отличените ученици.
Групови награди за постижения през учебната година заслужиха Центърът за подкрепа за личностно развитие, Средношколският танцов състав при НЧ „Просвета 1925“ - Мездра, Вокална група „LitlleWings“ и Танцова формация „KeepitReal“ от Сдружение „Новото поколение на талантите“, Клуб „БМЧК и приятели на Искърското дефиле“ при СУ „Св. Климент Охридски“ - Зверино, участниците в Програмата за училища посланици на Европейския парламент 2018/2019 и хандбалният отбор - юноши VIII-X клас от СУ „Иван Вазов“ - Мездра. Получиха ги техните ръководители Анета Петкова, Мирослав Аспарухов, Тони Яшова, Елеонора Бутакова, Петя Илиева и Данаил Димитров, старши посланик на ЕП. 
Специални плакети за цялостен принос в образованието бяха връчени на 11 педагози от общината, пенсионирали се през изминалата година: Христинка Иванова (ОУ „Христо Ботев“), Емил Драгановски (ПГ по МСС), Атанас Георгиев (ОУ „Св. св. Кирил и Методи“), Марина Дончева (СУ „Св. Климент Охридски“), Стефанка Илиева (ДГ „Детелина“), Анета Иванова, Марийка Нацоваи Цветанка Ивановска (ДГ „Роза“), Красимира Манчева, Мая Николчовска и Цеца Кадийска (ДГ „Мир“). 
„Благодаря от сърце на учителите от общината, които не пожалиха труд, време, усилия и знания, за да продължат да сеят, въпреки извънредната ситуация, семената на образованието и просветата, каза в приветствието си кметът на Мездра Иван Аспарухов. Искам да благодаря и на всички творци - хора на четката и перото, които оцветяват нашето ежедневие със своите произведения. Искам да благодаря на читалищните работници и насамодейците - танцьори, певци и всички останали, които се трудят неуморно на духовното поприще. Бъдете живи и здрави и нека да пребъде празникът на българската азбука и писменост!“ 
Тържеството уважиха педагози и общественици, представители на Общинската администрация и съвет, граждани. Сред присъстващите бе и една от наградените ученички - четвъртокласничката Валерия Стоянова. 
По повод 24 май детските градини от общината подготвиха празнична музикално-литературна програма, която може да бъде гледана онлайн на официалната фейсбук страница на Община Мездра: https://www.facebook.com/mezdra/
 
24.05.2020, 13:08 часа
672 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha