Зам.-министърът на екологията Красимир Живков е арестуван, участвал в престъпна схема с боклук

Зам.-министърът на екологията Красимир Живков е арестуван, участвал в престъпна схема с боклук Зам.-министърът на екологията Красимир Живков и още 5 души за задържани по разследването на Специализираната прокуратура за внос на отпадъци, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева.
Той е оказвал натиск на свои служители да издават разрешителни за внос и износ на отпадъци на определени фирми, въпреки че те не са отговаряли на изискванията. който не искал да се подчини го принуждавали да напусне.
Акцията е проведена на над 40 адреса в цялата страна, включително и в завода за акумулатори на братя Бобокови в Монтана. Според разследването предприятието се е възползвало от схема за отпадъци. От производството им се генерирали промишлени отпадъци, които трябвало или да се изнесат за оползотворяване в Германия например, но това струвало много пари.
Със съдействието на зам-министър Красимир Живков заводът изпращал отпадъците от производството на контролирани от него дружества. Така се спестявали много пари и се криели данъци.
28.05.2020, 16:26 часа
684 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha