Нито един заразен с коронавирус в Ухан при тест на 10 млн. жители

Нито един заразен с коронавирус в Ухан при тест на 10 млн. жители След тестването на повечето от 11-те милиона жители на китайския град Ухан не са били открити нови случаи с COVID-19, като са били регистрирани 300 носители на вируса без симптоми на заболяването, съобщиха днес властите в града, откъдето се разпространи пандемията, предаде Ройтерс.
Поради опасенията от втора вълна на инфекции, местните власти започнаха масови изследвания. От 14 май до 1 юни бяха взети проби от 9.9 милиона жители на Ухан. Според собщението в хода на кампанията не са били открити нови случай с респираторното заболяване, причинено от новия коронавирус, предава БТА. 
Властите твърдят, че установените 300 асимптоматични носители на вируса не разпространяват заразата, защото нямало следи от вируса по техни лични вещи като маски, четки за зъби или телефони, нито по докоснати от тях дръжки на врати или бутони в асансьори.
В Китай не се отчитат като потвърдени случаи т.нар. асимтоматични носители, тоест хора, които са заразени с вируса, но не проявяват симптоми, отбеляза Ройтерс.
02.06.2020, 16:09 часа
267 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha