И шефът на районната прокуратура във Враца подаде оставка, някой упорито обезглавява съдебната система

И шефът на районната прокуратура във Враца подаде оставка, някой упорито обезглавява съдебната система Административният ръководител на районната прокуратура във Враца Цветомила Събинска е подала оставка, научи агенция BulNews.
Досегашният шеф, чийто мандат изтича през ноември, е депозирал заявлението си за напускане пред ВСС.
„Няма никаква драма в решението ми, тъй като се намирам в края на 5-годишния си мандат. Така се стекоха събитията в живота ми, че се налага преместване на друго място, а това доведе и до напускането ми на районната прокуратура във Враца“, заяви тя.
За тези, които правим журналистика, а не сме мисирки, е очевидно, че невидима сила обезглавява съдебната система във Враца. Първо подаде оставка шефът на окръжния съд Надя Пеловска. Официалната причината за това бяха здравословни проблеми. След нея не беше одобрена кандидатурата на досегашния окръжен прокурор Десислав Начков за втори мандат и така се очаква нов човек да заеме възловата позиция на пръв държавен обвинител. Не беше одобрена и концепцията на дългогодишния съдия Мирослав Досов да стане председател на окръжния съд. Това доведе до там, че досегашната шефка Надя Пеловска бързо оздравя и все пак подаде документи пред ВСС за втори мандат.
Повече от сигурно е, че върви преразпределение на силите в системата и новите хора в сянка искат да поставят по места свои магистрати начело на съда и прокуратурата. Враца е ярък пример за действията на задкулисието, което очевидно не разчита на досегашните ръководители и търси нови лица.
24.06.2020, 09:22 часа
7068 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha