Българското Черноморие приема първите туристи за летния сезон

Българското Черноморие приема първите туристи за летния сезон

Въпреки необичайните условия Северното Черноморие вече посрещна първите туристи. Някои от хотелите в курорта Златни пясъци вече работят, но прогнозите за тази година не са оптимистични.
„Драматично изглеждат резултатите в нашата статистика към днешна дата. В сравнение с миналата година, когато хотелите бележат заетост от 83 %, то към момента за съжаление се сблъскваме с цифри от 10 до 25% и то в периода на дълги уикенди”, казва Петя Щилиянова – маркетинг мениджър на верига хотели.
Прогнозите за слаб сезон обаче, не разколебават бранша и хотелиерите се опитват да привлекат български туристи с по-атрактивни цени, запазвайки качеството на услугата.
„С голямо удоволствие споделям, че имаме възможност да поканим и да посрещнем все повече българи в нашите хотели с предложените наистина много агресивни и атрактивни оферти специално подготвени за нашата публика”, добавя Щилянова.
На плажния бар намираме Христо Касабов, който откровено споделя, че е доволен от условията и обслужването по родното Черноморие.
„Просто получавам нещо много добро. Сравнявайки с примерно, миналата година бях в Палма де Майорка, тук е по-хубаво. Тук ми харесва повече. Всичко е перфектно”, казва Христо Касабов.
В същото време по всичко личи, че и чужденците са доволни от услугата. А освен за качественото обслужване, хотелите са се погрижили и за още по-строгата хигиена във връзка с пандемията, въпреки това обаче туристите все още не са достатъчно.
„Със сигурност, това няма да бъде успешен сезон, но важното за нас като верига е да запазим позициите и да кажем, че ние сме отворени и вярваме в способностите си да предложим продукта и този сезон”, казва още Щилянова.
От бранша обаче изразиха надежда, че с отпадането на 14 дневната карантина за пристигащите туристи от все повече държави, хотелиерите ще успеят да посрещнат повече гости от чужбина.

 

27.06.2020, 12:11 часа
787 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha