ДАНС подхваща чатовете между Узунов и Бобоков, прокуратурата публикува нова порция от тях /снимки/

ДАНС подхваща чатовете между Узунов и Бобоков, прокуратурата публикува нова порция от тях /снимки/ Във връзка с образуваното досъдебно производство за престъпно сдружения за търговия с влияние, Специализирана прокуратура възложи на Държавна агенция „Национална сигурност" да се извърши детайлен и задълбочен анализ на данните от изготвената компютърно-техническа експертиза на мобилни устройства, ползвани от П.Б., съобщиха от пресцентъра на спецпрокуратурата.
От експертизата е видно, че в периода 2018-2020 г. на П.Б. е предоставяна информация от потребители MVR-Rumen Petrov и Prezident-Pl. Uzunov. Същата вероятно им е станала известна в качеството им, съответно на съветник по въпросите на Близкия изток и Северна Африка на заместник - министър-председателя и министър на външните работи (до 18 декември 2018 г.) и на секретар по правните въпроси и антикорупция на президента.
Пламен Бобоков е питал Пламен Узунов, секретар по правни въпроси на президента, дали може да звънне на началника. Това става ясно от поредните чатове между двамата, разпространени от прокуратурата. Дали визира президента Румен Радев, от разпространената комуникация не става ясно. От чатовете се разбира още, че Бобоков е контактувал и с Румен Петров, за когото успешно лобирал да стане посланик в Алжир.

Ето и скрийншотове от чатовете:


 
29.06.2020, 16:39 часа
1106 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha